Kollektoripartio pitää tänäkin kesänä huolen Jyväskylän keskustan siisteydestä

30.05.2017

Pyöräparkkien siisteydestä ja irtoroskien keräämisestä keskustan alueella pitää kesäisin huolen Kollektoripartio. Tämä on toinen kesä, kun Kollektoripartio toimii tällä nimellä. Aiemmin partio tunnettiin nimellä Clean Team JKL. Kollektoripartiossa työskentelee paikallisia nuoria, iältään 18-23 –vuotiaita.
 
Kollektoripartiolaiset siirtävät pelastusteille jätettyjä ja kulkua muuten hankaloittavia pyöriä pyöräparkkeihin. Myös pyöräparkkien tiivistäminen ja pyörien järjestäminen kuuluu työtehtäviin. Samalla myös irtoroskat sujahtavat roskapusseihin.
 
Jyväskylän ydinkeskustan alueella on noin parikymmentä pyöräparkkia. Kesäpäivinä polkupyöriä on näissä parkeissa satoja, jopa tuhansia. Ruuhkaisimmat parkit sijaitsevat Kompassin ylä –ja alapuolella. Pyörällä keskustassa liikkuvalle hyvänä vinkkinä, että Asema-aukion parkki on usein väljä sekä myös Yliopistonkadun puolella olevat parkit. Oma pyörä kannattaa aina keskustassa asioidessa jättää pyöräparkkiin, tällöin ei tarvitse kulkupeliään etsiä siirtämisen jäljiltä ja Kollektoripartiokin kiittää!
 
Kollektoripartion toiminnan mahdollistaa Jyväskylän kaupungin lisäksi keskustan kiinteistöt, Jyvässeudun 4H-yhdistys ja Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry.
 
Lisätietoja:
 
Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry.
Liisa Arvassalo
liisa.arvassalo@jekku.fi
 
Jyvässeudun 4H-yhdistys
Ritva Vallinkoski
ritva.vallinkoski@jyvasseudun4h.fi
 

Jaa uutinen:

Kaikki uutiset